Συνέντευξη της Μαρίας Ντίνου στο θεατρο.gr.

Συνέντευξη της Μαρίας Ντίνου στο θεατρο.gr.

Συνέντευξη της Μαρίας Ντίνου στο θεατρο.gr.

1. Καλησπέρα σας, και καλωσορίσατε στην σελίδα μας. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας;

Εγώ ευχαριστώ για τη φιλοξενία! Να σας πω, βεβαίως!

2. Πως προέκυψε το θέατρο στην ζωή σας;

Όταν ήμουν παιδί συμμετείχα στη θεατρική ομάδα του χωριού μου μετά από πρόταση ενός καθηγητή μου. Αυτή ήταν η αρχή... Στη συνέχεια, μέχρι να ασχοληθώ επαγγελματικά, θα πω απλά ότι η ζωή μου και οι επιλογές μου, έφερναν την υποκριτική τέχνη συνεχώς μπροστά μου.

3. Τι είναι το Body percussion;

Το Body percussion ή αλλιώς Κρουστά σώματος, όπως το λένε και οι ίδιες οι λέξεις είναι η παραγωγή ήχου – μουσικής από το ίδιο το σώμα και μόνο. Χρησιμοποιώντας τα χέρια, τα δάχτυλα και τα πέλματα και ‘’χτυπώντας’’ διαφορετικά σημεία του σώματος δημιουργείς μουσική. Μπορεί να το κάνει ένας άνθρωπος μόνος του ή και να δημιουργηθεί μια ολόκληρη ‘’ορχήστρα σωμάτων’’. Είχα την τύχη να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο σχετικά με αυτό από την Νατάσα Μάρτιν και μπορώ να πω ότι ήταν μοναδική εμπειρία.

4. Πως είναι να παίζεις έναν τρομακτικό ρόλο σε ένα δωμάτιο απόδρασης; Ποια ήταν η πιο περίεργη εμπειρία σας ή αντίδραση παίκτη;

Είναι αρκετά διασκεδαστικό και πρωτόγνωρο, αλλά και ιδιαίτερα απαιτητικό. Το escape room που έπαιζα ήταν horror, επομένως οι έντονες σκηνές σε συνδυασμό με τις επαναλαμβανόμενες παραστάσεις έκαναν απαραίτητη τη σωστή διαχείριση της ενέργειας.
Η αλήθεια είναι ότι συνέβαιναν αρκετά περίεργα κάθε τόσο, γιατί οι παίκτες παθιαζόντουσαν και δεν τηρούσαν τους κανόνες του escape. Για παράδειγμα, ένας παίκτης μια φορά με κρατούσε αγκαλιά και δεν με άφηνε να φύγω, για να μην με ‘’πιάσει ο δολοφόνος’’ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι.

13.1

5. Η παράσταση «Αντίο Μπάτμαν» του Τάσου Θεοφίλου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αγγελάκη κάνει πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου 2023 στο ΠΛΥΦΑ (Κτήριο 7Α) για 10 μόνο παραστάσεις. Πώς είναι η συνάντησή σας μ’ αυτό το κείμενο του Θεοφίλου;

Αποκαλυπτική. Τόσο ο κόσμος του κειμένου όσο και οι ιδέες του, αλλά και η σχέση που ανέπτυξα εγώ με αυτό μέσω της υποκριτικής με συγκίνησαν και με μετακίνησαν. Αυτό για εμένα είναι το πιο σημαντικό και ελπίζω να βιώσει κάτι ανάλογο και ο κάθε θεατής.

6. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την παράσταση; Υπάρχει διάδραση με το κοινό; Ποιος εμπνεύστηκε την υλοποίηση της συγκεκριμένης παράστασης;

Η παράσταση «Αντίο Μπάτμαν» βασίζεται στο ομώνυμο αστυνομικό διήγημα του Τάσου Θεοφίλου και η διασκευή έχει γίνει από τον σκηνοθέτη της παράστασης Γιάννη Αγγελάκη, ο οποίος και εμπνεύστηκε μαζί με την Δώρα Καμπόσου την υλοποίηση της παράστασης.
Στην παράσταση, την ιστορία αφηγείται η Δ., μια κοπέλα, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια παραγκούπολη της Γκόθαμ Σίτυ. Μέσω της διαδρομής της ζωής της ερχόμαστε σε επαφή με αλλόκοτους χαρακτήρες από τα υπόγεια της κοινωνίας ως τα υψηλότερα κοινωνικά στρώματα. Η Δ. επίσης έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με τους παρακρατικούς μηχανισμούς της Γκόθαμ Σίτυ, συνειδητοποιώντας έτσι τον πραγματικό ρόλο του Μπάτμαν, ως μια μεταμοντέρνα εκδοχή του παρακράτους. Πράγμα το οποίο επιχειρεί να το αλλάξει.
Η παράσταση είναι γεμάτη από ηλεκτρονική μουσική και ήχο του Γιάννη Αγγελάκη και η αισθητικής της συνδυάζει κόμικς, ποπ αρτ, σύγχρονη τέχνη και σουρρεαλισμό.
Τέλος, ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι παίζουν μόνο τρεις ηθοποιοί, οι δύο από τους οποίους εναλλάσσονται σε πάρα πολλούς ρόλους.

IMG 20231106 075540

Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος;

Όπως είπα και παραπάνω παίζουν μόνο τρεις ηθοποιοί και οι δύο από αυτούς εναλλάσσονται σε πολλούς ρόλους. Εγώ λοιπόν είμαι η μία από αυτούς, οπότε έχω εφτά διαφορετικούς ρόλους. Τους αγαπώ όλους!

8. Πείτε μας ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι, βιβλίο και σημείο στη πόλη.

Έχω πολλά αγαπημένα γενικά...

9. Πέρα από την παράσταση αυτή, υπάρχουν και άλλα άμεσα σχέδια για την φετινή σεζόν;

Θεατρικά προς το παρόν όχι, σχέδια γενικά ναι.

16.1

---

Δελτίο τύπου:

«Αντίο Μπάτμαν»
του Τάσου Θεοφίλου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αγγελάκης

Πρεμιέρα 11 Νοεμβρίου 2023

ΠΛΥΦΑ (Κτήριο 7Α)

Για 10 Παραστάσεις

Η παράσταση «Αντίο Μπάτμαν» βασίζεται στο ομώνυμο αστυνομικό διήγημα του Τάσου Θεοφίλου, το οποίο γράφτηκε λίγους μήνες πριν τη σύλληψη του και εκδόθηκε ενώ ήταν κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού το 2013. Οι τρεις ηθοποιοί εναλλάσσονται ασταμάτητα σε αλλόκοτους χαρακτήρες και μας μεταφέρουν συνεχώς σε παράδοξες καταστάσεις που εξελίσσονται στη Γκόθαμ Σίτυ. Η ηλεκτρονική μουσική που διαπερνά όλο το έργο, εστιάζει σε αλλοιωμένους ήχους και στις παραμορφωμένες φωνές των χαρακτήρων, ενώ η αισθητική της παράστασης κυμαίνεται μεταξύ κόμικς, ποπ αρτ, σουρεαλισμού και σύγχρονης τέχνης. Ο Γιάννης Αγγελάκης επιχειρεί, τόσο με τη σκηνοθεσία του όσο και με τη μουσική του, να φωτίσει αυτό το έντονα πολιτικό και σατυρικό κείμενο, να αναδείξει με χιουμοριστικό τρόπο το παράλογο στο οποίο είναι εγκλωβισμένοι οι ήρωες της πόλης και, τελικά, να αποδομήσει τον Μπάτμαν ως σούπερ ήρωα των κόμικς και της χολιγουντιανής παράδοσης μαζί με ό,τι αυτός συμβολίζει.

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια της Δ., μιας κοπέλας, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια παραγκούπολη της Γκόθαμ Σίτυ, εργάστηκε σε πολλές τυχοδιωκτικές δουλειές, συνελήφθη και φυλακίστηκε για τις πολιτικές της απόψεις και επιστρατεύτηκε από συμμορίες της Μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Μέσω αυτής της διαδρομής της ζωής της, όπου συνδιαλέγεται με αλλόκοτους χαρακτήρες από τα υπόγεια της κοινωνίας ως τα υψηλότερα κοινωνικά στρώματα, η Δ. έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με τους παρακρατικούς μηχανισμούς της Γκόθαμ Σίτυ. Συνειδητοποιεί τον πραγματικό ρόλο του Μπάτμαν, ο οποίος αποκαλύπτεται, όχι πλέον ως ένας σούπερ ήρωας που σώζει την ανθρωπότητα ή ένας άγιος των σύγχρονων μητροπόλεων, αλλά ως μια μεταμοντέρνα εκδοχή του παρακράτους που απολαμβάνει εξέχουσας κοινωνικής και πολιτικής νομιμοποίησης. Η Δ. σχεδιάζει ένα φιλόδοξο εγχείρημα...

τρέιλερ:
https://www.youtube.com/watch?v=IF_tkSrGcsc

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Ερμηνεύουν: Θεοδώρα Καμπόσου, Νικόλας Μπράβος και Μαίρη Ντίνου

Κείμενα: Τάσος Θεοφίλου
Σκηνοθεσία, Διασκευή, Μουσική: Γιάννης Αγγελάκης
Σκηνικά: Ελλάδα Δαμιανού
Κοστούμια: Μαρία Φωτιάδου
Κίνηση: Νίκος Καλύβας
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Ιόλη Εξάρχου
Φωτογραφία/Αφίσα/Βίντεο: Ιωάννης Καμπάνης
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη
Παραγωγή: Ars Nova Experimentalis Εταιρεία Τέχνης και Πολιτισμού ΑΜΚΕ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Διάρκεια: 80 λεπτά
Για 10 παραστάσεις
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο 12 €
Πρεμιέρα 11 Νοεμβρίου 2023
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30

ΠΛΥΦΑ (Κτήριο 7Α)
Διεύθυνση: Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47
Τηλέφωνο: 698 7142735

ΠΡΟΣΟΧΗ είσοδος μόνο με ηλεκτρονική αγορά μέσω more.ge Στο θέατρο δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για αγορά εισιτηρίου.
Προπώληση: https://www.more.com/theater/antio-mpatman/

 

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Φεβρουάριος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.