Συνέντευξη της  Ναταλίας Ηλία για το έργο «ΒΕRLIN THE MUSICAL» (Ομάδα Ε.ΠΑ.Φ.Η) στην Χρυσάνθη Κοκκίνου για το Θέατρο.gr στο ΘΕΑΤΡΟ 2510.

Συνέντευξη της Ναταλίας Ηλία για το έργο «ΒΕRLIN THE MUSICAL» (Ομάδα Ε.ΠΑ.Φ.Η) στην Χρυσάνθη Κοκκίνου για το Θέατρο.gr στο ΘΕΑΤΡΟ 2510.

Συνέντευξη της Ναταλίας Ηλία για το έργο «ΒΕRLIN THE MUSICAL» (Ομάδα Ε.ΠΑ.Φ.Η) στην Χρυσάνθη Κοκκίνου για το Θέατρο.gr στο ΘΕΑΤΡΟ 2510.

Καλησπέρα σας, και καλωσορίσατε στην σελίδα μας. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας; Πως προέκυψε το θέατρο στην ζωή σας;

Καλησπέρα σε εσάς και τους αναγνώστες σας!
Χαίρομαι ιδιαίτέρως που μου δίνεται η δυνατότητα να μιλήσω για το BERLIN THE MUSICAL μέσα από το site σας. Είμαι η Ναταλία Ηλία, Κοινωνιολόγος Msc Εγκληματολογίας. Μουσικός, Σεναριογράφος και τα τελευταία χρόνια απασχολούμαι στον χώρο του Θεάτρου με μουσικοθεατρικές παραστάσεις που υπογράφουμε καλλιτεχνικά μαζί με τον σύζυγό μου, Αλέξανδρο Πενταρά.
Το Θέατρο ήρθε ξαφνικά στην ζωή μου, αν και από νεαρή ηλικία πάντοτε με κέρδιζε ως καλλιτεχνική επιλογή. Αποφασίσαμε με τον Αλέξανδρο να ανοίξουμε πανιά περίπου το 2016, ξεφεύγοντας από τα εντελώς κλειστά πλέον όρια των live εμφανίσεων σε ροκ μουσικές σκηνές κι ύστερα από την παραγωγή δύο δίσκων (ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ, 2008 και ΣΥΡΜΑΤΑ, 2015) κι έτσι να παντρέψουμε την σεναριογραφή με την στιχουργική και ενορχήστρωση μουσικοθεατρικών παραστάσεων. Και μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως άξιζε τον κόπο....

Ποτέ και πως μπήκατε στην θεατρική ομάδα Ε.Π.Α.Φ.Η.; Πότε και πώς δημιουργήθηκε και από ποιους αποτελείται;

Η Ε.ΠΑ.Φ.Η. δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2017 όταν κάναμε πρόβες για το πρώτο μας μιούζικαλ «ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ», σε σκηνοθεσία του αείμνηστου Γιάννη Σταματίου, σενάριο δικό μου και στίχοι -μουσική Αλέξανδρου Πενταρά. Φανταστήκαμε μια καλλιτεχνική ομάδα όπου άνθρωποι από όλες τις μορφές τεχνών θα μπορούσαν να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς στεγανά. Κατά την δημιουργία του δεύτερου έργου μας «ΖΑΝ ΝΤ’ ΑΡΚ The Musical», στην ομάδα προστέθηκαν κι άλλοι συνεργάτες.
Και κάπως έτσι συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν οι βασικοί συντελεστές, άνθρωποι με τους οποίους μας δένουν χρόνια συνεργασίας και φιλίας, αλλά και καλλιτέχνες που συμμετέχουν ανά περιόδους, αφήνοντας το προσωπικό τους στίγμα στην ομάδα.

IMG 20231113 065840

Το ΘΕΑΤΡΟ 2510 φιλοξενεί την Μουσικοθεατρική παράσταση «BERLIN THE MUSICAL» σε σκηνοθεσία της Ναταλίας Ηλία.
α) Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την παράσταση;
β) Ποιες αξίες πραγματεύεται το έργο;

α) Το έργο «BERLIN THE MUSICAL» αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας καλλιτεχνών με φόντο την κοινωνικοπολιτική αναταραχή και το φημισμένο Τείχος του Βερολίνου στην Γερμανία του 1960. Οι καλλιτέχνες του ιστορικού καμπαρέ BERLIN στο Ανατολικό Βερολίνο προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που δημιούργησε το τείχος που υψώθηκε και χώρισε οικογένειες, φίλους, συντρόφους. Με μόνο τους στόχο την ελευθερία οργανώνουν αποδράσεις, συμμετέχουν σε πορείες διαμαρτυρίας ενώ παράλληλα οι σειρήνες του στράτου αντηχούν και ο αριθμός των δολοφονημένων κρατουμένων της Στάζι αυξάνεται.

β) Με πρώτιστη αύτης της ελευθερίας και της ζωής και ακολουθούν η φιλία και ο σεβασμός.


Κυρία Ηλία, πως επιλέξατε να ανεβάσετε το συγκεκριμένο είδος, ένα μιούζικαλ;


Η ενασχόλησή μας με τα μιούζικαλ όπως προέγραψα μετράει αρκετά χρόνια πορείας μέχρι και σήμερα. Η αγάπη μας για την μουσική δημιουργία και τη σεναριογραφή ήταν αυτή που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Γιατί πρέπει να έρθει να δει κάποιος την παράσταση;

Σίγουρα το θέμα με το οποίο καταπιάνεται το έργο είναι διαχρονικό και παγκόσμιο, ωστόσο η μουσική επένδυση, οι στίχοι, αλλά και η αποτύπωση του συναισθήματος αυτών των ανθρώπων που ποθούν όσο τίποτε άλλο να απελευθερωθούν, φαντάζει νομίζω ένας καλός λόγος για να έρθει κάποιος να παρακολουθήσει την παράσταση αυτή, δεδομένου πως στο τέλος περιμένει τους θεατές μια υπέροχη έκπληξη που δεν συνηθίζεται για τα ελληνικά δεδομένα...

ΚυρίαΗλία, σας κάνει το συγκεκριμένο έργο να βλέπετε το κόσμο με μια διαφορετική ματιά;

Δυστυχώς, όχι. Οι σκληρές εικόνες της καθημερινότητας εδώ και πολλά χρόνια νομίζω πως δεν αφήνουν την κάθαρση που προκύπτει μέσα από τις τέχνες να διεισδύσει παραπάνω στο μυαλό μας. Ωστόσο, αναγνωρίζω πως μέσα από την οπτική της Άννας Χόφμαν (ο ρόλος που ενσαρκώνω στο έργο), η ανάγκη μου να απελευθερωθώ από τους προσωπικούς μου δαίμονες και να αφήσω πίσω όρια και στεγανά, έγινε μεγαλύτερη.

Ο ελεύθερος κόσμος που ονειρεύονται οι ήρωες μας, είναι όντως τόσο ελεύθερος όσο νομίζουν;

Εξαρτάται από ποια οπτική το βλέπει κανείς. Αλλιώς φαντάζει η ελευθερία στα μάτια αυτού που την προσφέρει κι αλλιώς αυτού που την λαμβάνει. Για τους ήρωες του έργου, ελεύθερος κόσμος σίγουρα δεν σημαίνει αφθονία αγαθών ούτε περισσεύματος χρημάτων, αφού προέρχονται από ένα μέρος όπου όλοι οι άνθρωποι είχαν αξιοσέβαστες δουλειές και πάντα φαγητό στο τραπέζι. Δεν επιδιώκουν ούτε ένα καπιταλιστικό τρόπο ζωής, ούτε την Δύση στον όλο της. Θέλουν την ελευθερία, με ότι αυτή συνεπάγεται. Κλεισμένοι ανάμεσα στο Τείχος του Βερολίνου, φαντάζονται πως θα ήταν ένας ελεύθερος κόσμος και στην φαντασία δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.

Τι συμβολίζει το τείχος του Βερολίνου για τους ήρωες του έργου αλλά και για εσάς;

Συμβολίζει όλα εκείνα τα συναισθήματα που επιστρατεύουμε για να προφυλαχθούμε έναντι του φόβου μας για το διαφορετικό, έναντι του Άλλου, του όποιου Άλλου που έρχεται στον δρόμο μας, είτε πρόκειται για άνθρωπο είτε για κατάσταση.

Πέρα από την παράσταση αυτή, υπάρχουν και άλλα άμεσα σχέδια για την φετινή σεζόν;

Ξεκινήσαμε στις 29 Οκτωβρίου στο ΘΕΑΤΡΟ 2510 με την παράσταση «BERLIN THE MUSICAL», η οποία παίζεται κάθε Κυριακή στις 18:30. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε με την ίδια επιτυχία για όλη την σεζόν σε αυτόν τον τόσο φιλόξενο και ζεστό για εμάς χώρο. Και τα καλύτερα ακολουθούν...

Θα θέλαμε να κλείσουμε, με κάτι που θέλετε εσείς να πείτε για το Θεατρο.gr.

Για τους αναγνώστες σας και όλους εμάς που αγαπάμε το Θέατρο, να συνεχίσουμε, άλλοι ως δημιουργοί κι άλλοι ως θεατές, να στηρίζουμε τις τέχνες και να στρέφουμε τα νέα παιδιά προς αυτές. Η Τέχνη μπορεί να σώσει μια ζωή και να βγάλει από το μαύρο σκοτάδι έναν άνθρωπο και για αυτόν τον έναν, αξίζει τον κόπο.

Ευχαριστούμε πολύ!

---

Ταυτότητα παράστασης:
Σενάριο/Σκηνοθεσία: Ναταλία Ηλία
Στίχοι/Μουσική: Αλέξανδρος Πενταράς
Παίζουν: Βασίλης Γκιόκας, Δέσποινα Ζενεμπίση, Ναταλία Ηλία, Δημήτρης Μιχελής, Κατερίνα Πέτσα Πιάνο: Νίκος Ζενεμπίσης
Ακορντεόν: Αλέξανδρος Πενταράς
Ενορχήστρωση: Νίκος Ζενεμπίσης, Αλέξανδρος Πενταράς
Χορογραφίες: Κατερίνα Πέτσα
Σκηνικά/Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πενταράς
Κουστούμια: Ναταλία Ηλία
Επικοινωνία/Δημόσιες σχέσεις: Ελευθερία Σακαρέλη

Παραστάσεις
Από Κυριακή 5/11/2023 εως 7/1/2024
Κάθε Κυριακή στις 18.30
Διάρκεια: 90’

ΘΕΑΤΡΟ 2510 : Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6946849817, 6955445130
https://www.facebook.com/groups/1000801517793821
https://www.facebook.com/groups/160315452935307
https://www.instagram.com/theater2510/

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Φεβρουάριος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.