Ο θίασος της παράστασης Disorder μιλάει στο θεατρο.gr.

Ο θίασος της παράστασης Disorder μιλάει στο θεατρο.gr.

Ο θίασος της παράστασης Disorder μιλάει στο θεατρο.gr.

IMG 20240214 090236

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ :
Στο έργο είμαι ένας από τους τρεις δικαστές. Ο νεότερος ανάμεσα στους υπόλοιπους δύο και με τη λιγότερη εμπειρία ειδικά σε δικές μεγάλου ενδιαφέροντος. Ένας άνθρωπος καθαρά συστημικός, τυπικός αλλά και ειρωνικός πολλές φορές. Στόχος του η διατήρηση των κεκτημένων, και η ανέλιξη του στο δικαστικό σώμα με όποιο τρόπο. Εν κατακλείδι ο άνθρωπος που οι κυβερνήσεις θέλουν να έχουν στη δικαιοσύνη.
Η αλήθεια του. Είναι σοκαριστικά πικρό το πόσο ισχύουν όσα ειπώνονται στο κείμενο. Όσα βλέπουμε να επηρεάζουν την καθημερινότητα μας ακόμα και σήμερα. Το πως η κοινωνία του σήμερα συνεχίζει να πατάει σε σάπιες βάσεις που έχουν μπει χρόνια πριν. Κλισέ, αλλά σε όλους τους Έλληνες. Θεωρώ πως επηρεάζει σε πολλούς τομείς. Σε πολιτικό, κοινωνικό ακόμα και ψυχολογικό πλαίσιο. Σε βάζει να σκεφτείς, να αμφισβητήσεις, να αναρωτηθείς ακόμα και με τον ίδιο σου τον εαυτό. Αυτοδικία, νόμος, συγκάλυψη, θάρρος, θράσος, αγώνας, υποκρισία, δίκιο... Έννοιες και τρόποι πότε αντίθετοι και πότε κοινοί σε όλους μας.

ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Στο έργο υποδύομαι την κατηγορούμενη στο μέρος του δικαστηρίου. Η κοπέλα αυτή - γνώστη στις εφημερίδες της εποχής - ως
‘’Η Μέδουσα των Αθηνών’’ έχει διαπράξει 3 στυγερές δολοφονίες. Και τα 3 θύματα ήταν αστυνομικοί. Έχει πολύ ενδιαφέρον στον χαρακτήρα ο τρόπος που διέπραξε το κάθε έγκλημα. Βλέπεις μια κοπέλα νεαρή και δεν περιμένεις τόση μεθοδικότητα και τόση προσήλωση στο στόχο. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα από την πρώτη στιγμή να αντιληφθώ εκ βαθέως το κίνητρο της. Η ιστορία είναι δυνατή, το έργο όσο εμβαθύνεις ως ηθοποιός σου εμφανίζει όλες τις απαντήσεις για την υπόθεση. Δεν υπάρχει περιθώριο για ερωτήματα. Αυτό που δεν σε αφήνει να ‘’ηρεμήσεις’’ στο DISORDER του Γιώργου Αδαμαντιάδη είναι το βάρος που υπάρχει σ’ αυτή την εποχή και σε ότι ακολούθησε. Γι αυτό απευθύνεται σε όλους άνω των 16. Η δικτατορία μας στιγμάτισε τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά. Τείνουμε να τα ξεχάσουμε, να τα προσπεράσουμε αλλά αυτά επανέρχονται στη μνήμη μας σαν ‘’να μπαίνει μια ενοχλητική σφίγγα στο κεφάλι μας και να μας τσιμπάει το μυαλό!’’

ΜΑΡΤΙΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΜΑΡΤΙΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Ο ρόλος μου στο έργο είναι η πρόεδρος του δικαστηρίου. Ως φοιτήτρια νομικής είχε πρωτοστατήσει στον αντιδικτατορικό αγώνα και είχε συλληφθεί και βασανιστεί από την ασφάλεια. Μετά την πτώση της χούντας κατάφερε να γίνει η νεότερη εισαγγελέας και είναι πλέον γνωστή για την ακλόνητη ηθική της και τις δημοκρατικές της θέσεις. Κατ αρχάς η πολιτική διάσταση αυτού του έργου. Η παράσταση ανασυστήνει μια εποχή που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ειδικά αν αναλογιστεί κάνεις ότι βρισκόμαστε πενήντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Κατά δεύτερον η όλη διαδικασία δημιουργίας αυτής της παράστασης, που προέκυψε μέσα από την συνάντηση και αλληλεπίδραση των ξεχωριστών χαρακτήρων του καθένα και της καθεμιάς. Ειδικά στις μέρες μας που το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας έρχεται αντιμέτωπο με την καταπίεση την ίδια στιγμή που ο φασισμός προσπαθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη να κερδίσει έδαφος , πιστεύω πραγματικά πως αυτή η παράσταση απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.

IMG 20240214 090602

ΜΟΙΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Στη θεατρική παράσταση DISORDER υποδύομαι έναν υπάλληλο της εθνικής τράπεζας ο οποίος έχει απηχηθεί παράνομα και κρατείται σε ένα άγνωστο ανακριτικό κέντρο. Εκεί, βασανίζεται και ανακρίνεται με την κατηγορία συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Μόνη του πιθανή διέξοδος είναι να καταδώσει τα ονόματα των υποτιθέμενων συντρόφων του. Στην παράσταση αυτή με ενθουσιάζει αρχικά, το καλογραμμένο έργο του Γιώργου, που όπως σε όλα του τα έργα, μέσα από τη μυθοπλασία, την ίντριγκα και τα ιστορικά γεγονότα αυτού του τόπου, μας προσφέρει ένα κρύο πιάτο εμετού για το ποιοι πραγματικά είμαστε ως κοινωνία, αναδεικνύοντας την προβληματική αντίληψη αυτού του λαού γύρω από τις ιδέες που νομίζει πως πρεσβεύει. Τέλος, η ωμή και σκοτεινή αισθητική που φέρει το έργο παραπέμπει ίσως σε αστυνομική σειρά κάτι το οποίο με γοητεύει. Το έργο απευθύνεται σε όλους και σε κανέναν ταυτόχρονα, καθώς είτε θα το λατρέψεις είτε μπορεί και να προσβληθείς αναλόγως τα πολιτικά και ιστορικά σου πιστεύω.

*****

IMG 20240214 091032


Θέατρο Καλλιρρόης

«DISORDER»
του Γιώργου Αδαμαντιάδη

Από Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024
Ώρα έναρξης 21:00

Αθήνα 1981. Λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές, ένας υπάλληλος της εθνικής τράπεζας κρατείται παράνομα και ανακρίνεται από έναν πράκτορα της ασφάλειας με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. 15 χρόνια αργότερα η χώρα συγκλονίζεται από μία σειρά δολοφονιών με θύματα απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας. Η φερόμενη ως δράστρια παραδίνεται και πρόκειται να δικαστεί. Η δίκη της θα μας γυρίσει στην πιο απάνθρωπη εποχή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και θα αποκαλύψει μία από τις σκοτεινότερες συνωμοσίες των χρόνων της μεταπολίτευσης.

«Για να πάρει το όπλο η εκδίκηση, πρέπει πρώτα να βρει την δικαιοσύνη κοιμισμένη!»

Το «Disorder» είναι έργο που ακροβατεί στα όρια του δικαστικού και του κατασκοπικού θρίλερ. Δύο ξεχωριστές υποθέσεις εκτυλίσσονται παράλληλα επί σκηνής σε δύο διαφορετικούς χρόνους. Το μόνο που τις συνδέει είναι το νήμα της δικαιοσύνης που έκανε τα στραβά μάτια σε ένα έγκλημα του παρελθόντος. Και οι έξι χαρακτήρες του έργου παλεύουν μεταξύ τους σαν ατάιστα αγρίμια για ένα κομμάτι αλήθειας στις αρένες ενός δικαστηρίου κι ενός μυστικού κέντρου κράτησης.
Θα αντιμετωπίσουν τους δαίμονες τους σε μια άνιση μάχη και θα μας κάνουν να αναρωτηθούμε ποια είναι τα όρια της δικαιοσύνης όταν στέκεται εμπόδιο στην επιβίωση ενός πανίσχυρου παρακράτους, οδηγώντας τους ανθρώπους στην τέλεση πράξεων αυτοδικίας.

Το έργο είναι προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα είναι συμπτωματική.

Κείμενο: Γιώργος Αδαμαντιάδης
Σκηνοθέτης Α - Επιμέλεια Ήχου: Αλεξάν Σαριγιάν
Σκηνοθέτις Β - Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Κατσινούλα
Σχεδιασμός Φωτισμού: Δημήτρης Λογοθέτης
Coaching: Παύλος Ιορδανόπουλος
Σκηνικά: Στέλιος Μοίρας, Γιώργος Αδαμαντιάδης
Φωτογραφίες-Trailer: Ειρήνη Κατσινούλα
Σχεδιασμός Αφίσας: Γιάννης Ζαφείρης
Σχεδιασμός Flyer: Γιώτα Ζουμπούλη
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου
Υπεύθυνος Παραγωγής: Γιάννης Γκουντάρας
Παραγωγή: ΠΑΝΔΗΜOΣ ΗΩΣ

Παίζουν: Στέλιος Μοίρας, Κατερίνα Κυπραίου, Γιάννης Ζαφείρης, Παύλος Ιορδανόπουλος, Αλεξάνδρα Μαρτίνη, Γιώργος Αδαμαντιάδης

Trailer: https://youtu.be/_JqcXmBXwZA

IMG 20240214 090840

 

Πληροφορίες
Θέατρο Καλλιρρόης: Καλλιρρόης 10, Αθήνα 117 43
Από 12 Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Ώρα Έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 90’ (χωρίς διάλειμμα)

Κατάλληλο για άνω των 16 ετών

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική, 12 ευρώ μειωμένο
Τηλ. κρατήσεων: +306972144563
Online κρατήσεις: https://www.ticketservices.gr/event/disorder

 

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.