Συνέντευξη της Ευαγγελίας Βουκάντση, στο θεατρο gr

Συνέντευξη της Ευαγγελίας Βουκάντση, στο θεατρο gr

Συνέντευξη της Ευαγγελίας Βουκάντση, στο θεατρο gr.

1) Καλησπέρα σας και καλωσορίσατε στην σελίδα μας.

Πώς θα συστήνατε τον εαυτό σας στο αναγνωστικό μας κοινό;

Καλησπερά σας και καλώς σας βρήκα! Είμαι η Ευαγγελία 34 χρόνων. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Bad Füssing της Γερμανίας και στα 20 ήρθα στην Ελλάδα με σκοπό να κάτσω για έναν χρόνο. Τελικά εγκαταστάθηκα μόνιμα.

2) Ο Ρωμανός Μαρούδης συστήνει στο ελληνικό κοινό τον σημαντικό Αμερικανό συγγραφέα και σεναριογράφο, Ντάγκλας Κάρτερ Μπιν, επιλέγοντας να ανεβάσει στη σκηνή του Altera Pars το υποψήφιο για Tony, The Little Dog Laughed, με τον ελληνικό τίτλο Κρυφτό.

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για τον χώρο και για την παράσταση;

Είναι μια παράσταση με ειλικρινή χαρακτήρα και με πολλά βαθιά μηνύματα προς το κοινό. Έχει ποπ στοιχεία και έξυπνη σκηνοθετική προσέγγιση κι όσον αφορά τον χώρο είναι αρκετά ζεστός και αγκαλιάζει συντελεστές και κοινό ταυτόχρονα.

krufto alterapars

3) Ποιος είναι ο ρόλος σας;

Ο ρόλος μου είναι η Νταϊαν. Είναι η μάνατζερ του ανερχόμενου σταρ του σινεμά***

Μίτσελ, όπως λέει και η ίδια στο έργο. Είναι ένας ωμός, σκληρός και ρεαλιστικός ρόλος. Η Νταϊαν είναι μια γυναίκα πολύ προσανατολισμένη στην καριέρα της και τους στόχους που θέτει για τη ζωή της.

4) Σε τι διαφέρει η δική σας εκδοχή του έργου;

Η εκδοχή η δική μου δεν απέχει πολύ από αυτό που διαπραγματευεται το ίδιο το έργο. Μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τις φιλοδοξίες, τα όνειρα που έχει ο καθένας και όλους τους φόβους που τον κρατάνε πίσω από το να τα πραγματοποιήσει.

krufto omadiki

5) Ένα σχόλιο για την κοινωνική διάσταση του έργου;

Ταυτίζεται από όλες τις πλευρές και με όλες τις έννοιες. Η ευτυχία, οι επιλογές που μας δίνει η ζωή, η επιτυχία που κυνηγάμε και τα ταμπού που δημιουργούν οι γύρω μας αλλά και εμείς οι ίδιοι.

6) Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο, το αγαπημένο σας τραγούδι και το αγαπημένο σας σημείο στη πόλη;

Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι το Υπέροχα Μόνοι της Πενυ Ραμαντανη, ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα. Αγαπημένο τραγούδι δεν είναι μόνο ένα αλλά αυτόν το καιρό έχει μπει στην καρδιά μου ένα καινούριο κομμάτι του Αντώνη Ρέμου, με τίτλο Ρωτάνε. Στην πόλη το αγαπημένο μου σημείο είναι αρκετά έξω από το κέντρο, ώστε να το βλέπω από ψηλά, είναι μια αλάνα στην Πεντέλη με καταπληκτική θέα.

7) Σχέδια για το μέλλον;

Γενικά, δεν θα έλεγα ότι κάνω συγκεκριμένα σχέδια για το μέλλον, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ήθελα αυτό που θα μου φέρει να είναι κάτι που θα με γεμίζει και θα με κάνει να χαμογελαω την κάθε δεδομένη στιγμή. Ότι κι αν είναι αυτό.

********

krufto tsigrimanis voukansi

Μένουν 8 παραστάσεις ακόμα.

Κρυφτό
του Ντάγκλας Κάρτερ Μπιν
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Προσφορά: για τις Τρίτες του Μαρτίου1+1

για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Σκηνοθεσία: Ρωμανός Μαρούδης

Πρεμιέρα 22 Ιανουαρίου- Λήξη παραστάσεων 30 Απριλίου
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Θέατρο Altera Pars

Ο Ρωμανός Μαρούδης συστήνει στο ελληνικό κοινό τον σημαντικό Αμερικανό συγγραφέα και σεναριογράφο, Ντάγκλας Κάρτερ Μπιν, επιλέγοντας να ανεβάσει στη σκηνή του Altera Pars το υποψήφιο για Tony, The Little Dog Laughed, με τον ελληνικό τίτλο Κρυφτό.

Η παράσταση συνεχίζεται με επιτυχία και τον Μάρτιο. Επιπλέον, τις Τρίτες του Μαρτίου υπάρχει προσφορά 1 + 1 δώρο, αγοράζοντας ένα εισιτήριο μέσω του more.gr ή στο ταμείο του θεάτρου παίρνετε ένα ακόμη δώρο. Ισχύει για περιορισμένες θέσεις.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Πώς θα ήταν αν το είδωλό σου στον καθρέφτη ήταν κάποιος άλλος;
Πώς θα ήταν αν αυτό το είδωλο όριζε την ζωή σου;
Πώς θα ήταν αν η ζωή ήταν ένα παιχνίδι;
Πώς θα ήταν αν αυτό το παιχνίδι ήταν το κρυφτό;

Ο Μίτσελ, ένας ανερχόμενος ηθοποιός που πάσχει, όπως λέει η μάνατζέρ του, από μίας ελαφριάς μορφής επαναλαμβανόμενου τύπου ομοφυλοφιλία.
Η Νταϊάν, η προαναφερθείσα μάνατζερ του Μίτσελ, που παλεύει για την ανέλιξή τους με κάθε τρόπο.
Ο Άλεξ, ένας ετεροφυλόφιλος πόρνος που πάει με άνδρες για τα προς το ζην.
Η Έλεν, η κοπέλα του Άλεξ, που σαν ένα παιδί πεταγμένο στην ενήλικη ζωή, βλέπει να χάνει τα στηρίγματά της το ένα μετά το άλλο.
Ο Μίτσελ γνωρίζει τον Άλεξ και ερωτεύονται. Μόνο που η Νταϊάν, έχει αντίρρηση. Ένας ανερχόμενος ηθοποιός του Χόλιγουντ δεν μπορεί να είναι γκέι. Και ο Άλεξ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα call-boy. Αντίρρηση σε αυτόν τον έρωτα έχει και η Έλεν, η κοπέλα του Άλεξ. Όλοι αυτοί μπλεγμένοι στην ίδια ιστορία προσπαθούν να φτάσουν στο δικό τους ευτυχισμένο φινάλε! Ή τουλάχιστον σε αυτό που θα μοιάζει με ευτυχισμένο φινάλε...

Το Κρυφτό του Ντάγκλας Κάρτερ Μπιν είναι ένα παιχνίδι, το παιχνίδι των σχέσεων αλλά και των καταπιεσμένων συναισθημάτων, της μοναξιάς αλλά και της ευτυχίας, της καταξίωσης αλλά και της προσωπικής ταυτότητας, των ευθυνών που αντιμετωπίζουμε αλλά και που αποφεύγουμε. Είναι ένα κρυφτό. Από τους άλλους... Από τον ίδιο τους τον εαυτό...

Το έργο, ένα μοναδικό μείγμα χιούμορ και συναισθημάτων, αποτελεί ένα φρέσκο, πνευματώδες, παιχνιδιάρικο και προκλητικό ξεγύμνωμα των πρωταγωνιστών. Ή και των θεατών. Φτου και βγαίνω...

Ο Ντάγκλας Κάρτερ Μπιν δημιουργεί έναν κόσμο που οι ήρωες του παλεύουν να πετύχουν και να ευτυχήσουν. Να ισορροπήσουν ανάμεσα στις επιθυμίες και τις ανάγκες τους. Να ιεραρχήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Να βρουν τη θέση τους ανάμεσα στην αλήθεια τους και την αλήθεια που ορίζει η κοινωνία. Μέσα από συνεχείς ανατροπές και προσωπικού επιπέδου διαμάχες, ο συγγραφέας δημιουργεί αβίαστα καταστάσεις κωμικές και δραματικές, αλλά κυρίως καταστάσεις, οι οποίες παλεύουν να σταθούν ειλικρινείς απέναντι στο συναίσθημά τους. Δημιουργεί ήρωες που προσπαθούν να συνδεθούν με τον εαυτό τους και τα πραγματικά θέλω τους. Που αναμετρώνται με τις επιλογές τους αλλά και τις επιλογές των άλλων εξίσου.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Ντάγκλας Κάρτερ Μπιν είναι Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος. Στην εργογραφία του ανήκουν τα: As Bees in Honey Drown, The Nance, Shows For Days, Music From A Sparkling Planet, The Country Club, Advice From A Caterpillar, The Cartells και φυσικά το The Little Dog Laughed, το οποίο υπήρξε υποψήφιο για Βραβείο Τόνυ στην κατηγορία «Καλύτερο Θεατρικό Έργο» (2007) και επιπλέον χάρισε στη Julie White, την ηθοποιό που υποδύθηκε την Diane, το Βραβείο Τόνυ στην κατηγορία «Καλύτερος Α' γυναικείος ρόλος». Το έργο υπήρξε επίσης υποψήφιο για Βραβείο Λόρενς Ολίβιε στην κατηγορία «Καλύτερο νέο θεατρικό έργο» (2011).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Αικατερίνη-Ελικωνίδα Μαρούδη
Σκηνοθεσία: Ρωμανός Μαρούδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Βασίλης Παπατσαρούχας
Επιμέλεια κίνησης: Αυγουστίνος Κούμουλος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειριάννα Τσίτουρα
Φωτογραφίες & τρέιλερ: Πάτροκλος Σκαφιδάς
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη

Παίζουν: Ευαγγελία Βουκάντση, Πάνος Κούλης, Δήμητρα Μπαντή, Δημήτρης Τσιγκριμάνης

Διάρκεια: 95 λεπτά

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους

Τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=ZLL6i-HrKvo

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Πρεμιέρα 22 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου

Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Θέατρο Altera Pars: Μεγάλου Αλεξάνδρου 123

Τιμές εισιτηρίων: 15 (γενική είσοδος), 12 (ανέργων, άνω των 65 και ΑΜΕΑ)
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Όλες τις Τρίτες του Μαρτίου 1 συν 1 εισιτήριο δώρο!

Προπώληση: https://www.more.com/theater/kryfto/?fbclid=IwAR1xqKC0ZXatP0J17fh_uIIsQ5TDKHxS2s0sKfTzQLVrB9kUQSQ011kxjLg

 

Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0 44 08 755

 

 

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.