Συνέντευξη του Νεκτάριου Μάστορη στο θεατρο.gr

Συνέντευξη του Νεκτάριου Μάστορη στο θεατρο.gr

Ο Αλλάλ ο σκουπιδιάρης είναι ένας ήρωας από τις Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους που παίζεται κάθε Πέμπτη( στις 20.00μμ), στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα. Ενας τρυφερός, ήσυχος άνθρωπος που φροντίζει για την καθαριότητα των δημόσιων χώρων και που κάθε βράδυ πλένει την στολή του για να είναι και ο ίδιος καθαρός όπως οι δρόμοι που καθαρίζει.
Συναντήσαμε το νεαρό ηθοποιό Νεκτάριο Μάστορη, στο θέατρο λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση και τον ρωτήσαμε:

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΥΣ

Νεκτάριος Μάστορης

Έχετε την τύχη να παρουσιάζετε για πρώτη φορά στην Αθήνα ένα άγνωστο θεατρικό έργο. Τι έχετε αποκομίσει από ΄αυτή την συνεργασία;

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Μαργαρίτα Δαλαμάγκα- Καλογήρου για την ευκαιρία που μου έδωσε με το να συμμετάσχω σε ένα τόσο συναρπαστικό αλλά και τόσο σημαντικό έργο. Όλες αυτές οι ιστορίες εκτυλίσσονται στην χώρα της Αλγερίας και παρόλα αυτά φαίνονται εξαιρετικά οικείες με ιστορίες που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς και σε ανεπτυγμένα κράτη της Ευρώπης. Η θέση των ανθρώπων στην κοινωνία, στο πόσο δύσκολο είναι μερικές φορές ξέροντας το άδικο να δώσεις έναν άνισο αγώνα με το σύστημα και να «πολεμήσεις για το σωστό και δίκαιο» και στο πόσο πρέπει να εκτιμάμε τους ανθρώπους και να σεβόμαστε τον κόπο της εργασίας τους, το κοινωνικό έργο που προσφέρουν ακόμα και τις θυσίες τους.

IMG 20240406 030459

--Το Αγγέλων Βήμα κάθε χρόνο παρουσιάζει ένα έργο αναφοράς , ένα έργο άγνωστο για το κοινό . Φέτος είναι η χρονιά της Αλγερίας. Τι μας λέει και που μας μεταφέρει το Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους;

Το Αγγέλων Βήμα έχει πάρει μια εξαιρετική πρωτοβουλία με το να τιμάει συγγραφείς και σημαντικούς ανθρώπους αγνώστων θεατρικά χωρών. Ο Abdelkader Alloula που είναι και ο συγγραφέας του έργου προσπάθησε παρά πολύ εν ζωή να δώσει το παρών στα θεατρικά δρώμενα και να κάνει γνωστό τον πολιτισμό της Αλγερίας στον παγκόσμιο χάρτη. Το έργο μας «Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους είναι ένα από τα «διαμάντια» που έγραψε. Καταπιάστηκε από όλα τα κοινωνικά θέματα που αφορούν την Αλγερία αλλά όπως θα συμπεράνουμε τελικά ως το τέλος της παράστασης δεν αφορούν μόνο την ίδια την Αλγερία. Η Ιστορία του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετική μεταξύ των υπολοίπων αλλά ο καθένας με τον δικό του τρόπο παρόλο το χαμηλό status που έχουν στην κοινωνία, ο καθένας ξεχωριστά βάζει το δικό του λιθαράκι ώστε να προσφέρει μέσα από την καρδιά του ότι έχει για να κάνει λίγο καλύτερο τον κόσμο.

Messenger creation 77da91ae 1cc4 4061 92ff de8545d88abb

Ποιος είναι ο ήρωας που ερμηνεύετε και γιατί τον έχετε αγαπήσει;

Ο ρόλος που υποδύομαι είναι του Αλλάλ του σκουπιδιάρη. Όπως καταλαβαίνετε απασχολείται από τον δήμο και είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα των κεντρικών δρόμων της αγοράς. Κάνει κάτι τόσο σημαντικό για την κοινωνία καθαρίζοντας καθημερινά τις βρωμιές και τα σκουπίδια των ανθρώπων και μας υπενθυμίζει πως αν δεν είχαμε αυτούς τους ανθρώπους να καθαρίζουν τότε τι θα γινόταν; Με συγκινεί πολύ σαν χαρακτήρας γιατί παρόλη την περιφρόνηση των ανθρώπων και ξέροντας ότι δεν εκτιμάνε την δουλειά του σηκώνεται κάθε πρωί και είναι έτοιμος γεμάτος ενέργεια ,χαρά και κίνητρο να δουλέψει όσο πιο τίμια γίνεται ώστε να κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους κερδίζοντας την αγάπη, τον σεβασμό αλλά και την θέση του στην κοινωνία.

 

****

image3 1

19η Καλλιτεχνική Περίοδος 2023-2024
Θεματική ενότητα: Τα VINTAGE που Αγαπάμε
ΧΩΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΛΓΕΡΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΥΣ
του Abdelkader Alloula

Πρεμιέρα: 21 Μαρτίου 2024
Κάθε Πέμπτη στις 20.00

Το έργο του Αλγερινού συγγραφέα Abdelkader Alloula, «Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους», παρουσιάζει από την Πέμπτη 21 Μαρτίου το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των τελευταίων δέκα ετών να αναζητά χώρες θεατρικά άγνωστες στον Έλληνα θεατή και, σε αυτές, να ψάχνει για θεατρικά έργα που μπορούν να γίνουν παραστάσεις ενδιαφέρουσες για αυτόν.
Το συγκεκριμένο έργο «ανακαλύφθηκε» μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα, μέσα σε διδακτορική διατριβή κάποιου συμπατριώτη του συγγραφέα, όπως υποβλήθηκε σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Χάρη σε αυτήν, μάθαμε για τον φωτισμένο θεατράνθρωπο της Αλγερίας, ο οποίος υπήρξε μάρτυρας των ιδεών του, καθώς εκτελέστηκε στο κατώφλι του σπιτιού του, φεύγοντας για το θέατρο στις 14 Μαρτίου 1994, από ισλαμιστές τρομοκράτες της GIA, σε μια εποχή κατά την οποία εκτέλεσαν για τις ιδέες τους πολλούς πνευματικούς ανθρώπους της χώρας. Ο Abdelkader Alloula μεγάλωσε φτωχικά, κοντά σε μία θεία-παραμυθού, σε ένα χωριό της Αλγερίας σαν αυτό στο οποίο ζουν οι ήρωες του έργου που θα δούμε. Όλοι απλοί και ταπεινοί μεροκαματιάρηδες, σκουπιδιάρηδες, οικοδόμοι, καφετζήδες, υφάντρες, λαντζέρισσες, σιδεράδες, με κοινά στοιχεία τη λαϊκή σοφία και την γενναιοδωρία. Χάρη σε αυτά και χωρίς σκέψη, προσφέρουν στους άλλους όλο το περίσσευμα της καρδιάς τους, αφού δεν έχουν τίποτα άλλο να δώσουν, και αναδεικνύονται σε «συμβουλάτορες των φτωχών» αλλά και σε «προστάτες των ζώων».
Η παράσταση-αφιέρωμα στον Abdelkader Alloula, τιμώντας τα τριάντα χρόνια από τον θάνατό του, είναι διανθισμένη με θησαυρούς από την μουσική παράδοση αυτής της άγνωστης θεατρικά, αλλά τόσο γοητευτικής πατρίδας του.

Messenger creation 8ebcdd5e 1959 453e 8fc9 fe50613cbbca

Θεατρική απόδοση – σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Επιμέλεια κίνησης: Νατάσσα Μπρουζιώτη
Σκηνικά – Κοστούμια: Λένα Mάρκαλη
Ζωγραφική σκηνικών: Ελεωνόρα Καραβάνη
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Αγιαννίτης
Γραφιστικά: mmm design
Τρέιλερ: Γιώργος Κοντογιάννης
Social media: Ρουμπίνη Χονδρουδάκη
Χειρισμός φώτων-ήχων: Δημήτρης Πανταζής
Φωτογραφίες παράστασης: Νίκος Παπουτσάκης
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

Ερμηνεύουν: Νεκτάριος Μάστορης, Γιώργος Κοσσυβάκης, Μάιρα Κατσαρού, Ρουμπίνη Χονδρουδάκη, Τάσος Νίκας, Νατάσσα Μπρουζιώτη, Γιώργος Κοντογιάννης

Αγγέλων Βήμα – Τόπος Συνάντησης Ανατολής-Δύσης Α.Μ.Κ.Ε
Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια (πίσω από το Εθνικό Θέατρο Τσίλλερ)
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-5242211
Παραστάσεις: Από Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και κάθε Πέμπτη, στις 8.00 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (ατέλειες)
Αγορά εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/


www.aggelonvima.gr,

Και στο ταμείο του θεάτρου

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Ιούνιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.