Eίδαμε το Confess/Εξομολογηθείτε στο 1927 Art Space.

Eίδαμε το Confess/Εξομολογηθείτε στο 1927 Art Space.

Eίδαμε το Confess/Εξομολογηθείτε στο 1927 Art Space.

poster CONFESS A3 01

 

Ένα πολύ ιδιαίτερο Project παρουσιάζεται από την θεατρική ομάδα ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ  στον φιλόξενο χώρο ενός σπιτιού στο κέντρο της Αθήνας. Η Perfomance Confess/ Εξομολογηθείτε στήθηκε με πολλή αγάπη και μεράκι, στο 1927 Αrt Space, ένα ζεστό, vintage αισθητικής, διαμέρισμα στη μέση της Κυψέλης. 5 πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και ηθοποιοί (Καλλιρρόη Μυριαγκού, Σοφία Λιάκου, Κωσταντής Μιζάρας και  Βασίλης Καζής) συμπεριλαμβανομένης και  της σκηνοθέτιδος και ηθοποιού Όλγας Ποζέλη, μας καλούν κοντά τους σε ένα ιδιαίτερο θεατρικό ταξίδι.

 Οι θεατές, χωρίζονται σε μικρές ομάδες από 1 ως 3 άτομα το πολύ, καθώς η εξομολόγηση είναι μία προσωπική υπόθεση, μια ατομική εμπειρία. Αφότου λοιπόν χωριστούν οι μικρές ομάδες ανθρώπων, ξεκινάει η θεατρική εμπειρία. Κατά την είσοδο μας στο χώρο, μας παραδίδουν ένα νοητό νήμα και μας ''τραβούν'' από δωμάτιο σε δωμάτιο να ξετυλίξουμε μαζί το νήμα των εξομολογήσεων τους.Οι θεατές μπαίνουμε διαδοχικά στα τέσσερα δωμάτια, όπου γινόμαστε οι αποδέκτες της ακατάσχετης επιθυμίας των ηθοποιών να ομολογήσουν κάτι σε μας. Οι performer εκτίθενται στους θεατές, εξομολογούνται την δική τους αλήθεια. Οι ίδιοι είναι το ''υλικό'' της παράστασης και δημιουργούν μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ θεατή και performer. Όλα τα δωμάτια βγάζουν κάτι πολύ οικείο και καθώς καταργούνται οι αποστάσεις χαλαρώνεις και συμμετέχεις κι εσύ στην παράσταση. Γίνεσαι ένα με τους ηθοποιούς.

Η δική μου ομάδα απαρτιζόταν από εμένα και άλλες δύο κυρίες, οπότε στα δωμάτια των γυναικών  ήταν απόλυτα κοριτσίστικη η εμπειρία. Μας κέρασαν ένα υπέροχο  λικέρ με κανέλα και σοκολατάκια. Συναντήσαμε μια Θεσσαλονικιά, μια χορεύτρια, μια ιερόδουλη, έναν ηθοποιό και ένα 16χρονο νεκρό (;)αγόρι. Ο καθένας μας εντυπωσίασε με την ερμηνεία του και με την ιστορία του . Δεν θα πω όμως περισσότερα για να μην κάνω spoiler.

Στη σύγχρονη κοινωνία γίνεται όλο και μεγαλύτερη η ανάγκη του ανθρώπου να τον ακούσουν, να καταθέσει την αλήθεια του. Οι άνθρωποι έχουμε ξεχάσει να επικοινωνούμε, να ακούμε, να βλέπουμε. Η αλόγιστη χρήση των Social Media έχει αποξενώσει τους ανθρώπους, παρότι στη διάρκεια της καραντίνας του Covid-19 μας κράτησε κάπως κοντά.Κάποιες φορές είναι πιο εύκολο να ομολογούμε αμαρτίες, σκέψεις, επιθυμίες, προβλήματα, πίσω από μια κάμερα ενός υπολογιστή. Άλλες φορές όμως είναι μεγαλύτερη η ανάγκη να εξομολογούμαστε τετ α τετ με κάθε λεπτομέρεια, ό,τι είναι απίστευτα δύσκολο να ειπωθεί. Οι ψυχολόγοι, οι φίλοι, η οικογένεια κ.λπ. είναι πάντα έτοιμοι να μας ακούσουν. Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες όλων των ηλικιών, σε καλλιτέχνες ή μη, στους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, σε όλους εμάς.

Τα ευρηματικά και καλοδουλεμένα κείμενα "Δεν δύναμαι" μονόπρακτο του Σάκη Σερέφα, "Το σπίτι" του Ανδρέα Φλουράκη, "Όλα είναι μια χορογραφία" της Μαρίας Γουλή καθώς και τα κείμενα που προέκυψαν από την τεχνική του devised theatre, μας καθοδήγησαν σε αυτή τη ξεχωριστή θεατρική εμπειρία.

 Ο Σάκης Σερέφας (γενν. 1960) είναι ποιητής, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας και μελετητής της τοπικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει περισσότερα από 70 βιβλία με ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, μελέτες για πόλεις, για τόπους και για ποιητές, μεταφράσεις και ανθολογίες.

Ο Ανδρέας Φλουράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 και είναι συγγραφέας και σκηνοθέτης. Σπούδασε κινηματογράφο και θεατρική γραφή. Παράλληλα με τη θεατρική συγγραφή έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές και δύο μυθιστορήματα.

H Μαρία Γουλή γεννήθηκε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του δήμου Σταυρούπολης. Έχει ασχοληθεί αρκετά με την χορογραφία σε μουσικοθεατρικές ή χορευτικές παραστάσεις. Εργάζεται ως δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια. Από τις Εκδόσεις Σοκόλη κυκλοφορεί επίσης και το θεατρικό της έργο "Όνειρα γλυκά", η πριγκίπισσα και το μπιζέλι κ.λπ.

Το επινοητικό θέατρο-Devised Theater είναι μια μορφή θεάτρου - συλλογικής δημιουργίας με συγκεκριμένο περιεχόμενο και δομή, στην οποία η παράσταση προκύπτει από συνεργασία και αυτοσχεδιασμούς των μελών μιας ομάδας ή θεατρικού συνόλου και εξελίσσεται σε παράσταση. Το σύνολο αποτελείται συνήθως από ηθοποιούς, αλλά και από άλλες κατηγορίες καλλιτεχνών.

Η ευρηματική σκηνοθεσία της Όλγας Ποζέλη διατηρεί ζωντανό το ρυθμό της παράστασης, δημιουργώντας έτσι έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ θεατών και ηθοποιών με απώτερο στόχο τον επαναπροσδιορισμό των ιδεών μέσα μας, την αμφισβήτηση τους και εν τέλει την εσωτερική αλλαγή. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να συντελεστούν χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του συνεργάτη σκηνοθέτη Τάσου Καρακύκλα και της βοηθού σκηνοθέτη Ιωάννας Βασιλάκη. Σύσσωμη η σκηνοθετική ομάδα μας προσκαλεί σε μία πρωτόγνωρη, συμμετοχική εμπειρία με σκοπό να ανασύρει κοινές ιδέες και μνήμες από το συνειδητό και το α-συνείδητο του νου μας και να τις φέρει σε διάλογο (συνήθως μη λεκτικό) με αυτές των ηθοποιών, μέσα πάντα από τις εξομολογήσεις που οι ίδιοι παρουσιάζουν στη σκηνική αυτή σύνθεση.

Η Ομάδα Θεάτρου ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ (Καλλιρρόη Μυριαγκού, Σοφία Λιάκου, Όλγα Ποζέλη, Κωσταντής Μιζάρας, Βασίλης Καζής) μας εξέπληξε με την αμεσότητα και τον αυθορμητισμό της. Και οι 5 ηθοποιοί ξετύλιξαν μπροστά μας τους υπαρξιακούς τους λαβύρινθους, γίναμε ένα μαζί τους.

Η ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ δημιουργήθηκε το 2000. Σύμφωνα με τη σκηνοθέτιδα Όλγα Ποζέλη στόχος τους είναι να επικοινωνήσουν ιδέες και συναισθήματα με ειλικρίνεια και αμεσότητα. Να καταργήσουν τα όρια ανάμεσα στο θέατρο, το χορό και την προσωπική έκφραση και να προτείνουν νέους τρόπους επικοινωνίας που να απευθύνονται και να αγγίζουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. 

Τα σκηνικά του χώρου επιμελήθηκε ο Κωστής Δάβαρης, τα οποία ήταν άκρως λειτουργικά και ταιριαστά με τη ροή της παράστασης.

 Το λεγόμενο lighting plot, σενάριο φωτισμού, είναι πολύ απαιτητικό είδικά σε τέτοιου είδους perfomances. Ο καμβάς σου είναι το απόλυτο σκοτάδι και καλείσαι να φωτίσεις ένα κείμενο δημιουργώντας ατμόσφαιρα. Οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί του Βασίλη Κλωτσοτήρα ήταν άκρως ταιριαστοί και απαραίτητοι στην οριοθέτηση του κάθε δωματίου που μπήκαμε, υπογράμμισαν τα συναισθήματα των περφόρμερ και κατεύθυναν πολύ εύστοχα την προσοχή του θεατή.

Η επιμέλεια της κίνησης έγινε από την Κατερίνα Σκιαδά, η οποία φάνηκε ότι δούλεψε πολύ και δημιούργησε μια έντονη ρυθμικότητα στα σώματα και τις κινήσεις των ηθοποιών. 

 Η παράσταση είναι μία άτυπη ψυχοθεραπεία, μια τετ α τετ συνάντηση με γνώριμους ανθρώπους, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία που προκύπτουν άλλοτε συνειδητά κι άλλοτε ασυνείδητα, άλλοτε με στοιχεία λεκτικά κι άλλοτε με μη-λεκτικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φύγετε έχοντας πάρει κάτι πολύ όμορφο μαζί σας. 

------------------------------------------------------------------------------

Eπειδή έχουν μείνει λίγες παραστάσεις, μην χάνετε λεπτό και κλείστε τη θέση σας για τις παρακάτω ημερομηνίες:

Ημερομηνία: 21/05/2022 / Ώρα: 20:00

Ημερομηνία: 21/05/2022 / Ώρα: 21:30
Ημερομηνία: 22/05/2022 / Ώρα: 19:30
Ημερομηνία: 22/05/2022 / Ώρα: 21:00
Ημερομηνία: 28/05/2022 / Ώρα: 20:00
Ημερομηνία: 28/05/2022 / Ώρα: 21:30
Ημερομηνία: 29/05/2022 / Ώρα: 19:30
Ημερομηνία: 29/05/2022 / Ώρα: 21:00

 

1927 Art Space (Χώρος Πολιτισμού)

Κυψέλης 35 (1ος όροφος)

τηλ.: 2114140970

Confess/Εξομολογηθείτε

Σκηνική Σύνθεση/Perfomance


INFO

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 20:00 & 21:30 και Κυριακή στις 19:30 & 21:00

Από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 29 Μαΐου

 αγορά εισιτηρίων μέσω www.viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/theater/confess/exomologitheite/

 

Διάρκεια: 70' 

Κείμενα:

"Δεν δύναμαι" του Σάκη Σερέφα

"Το σπίτι" του Ανδρέα Φλουράκη

"Όλα είναι μια χορογραφία" της Μαρίας Γουλή

και κείμενα που προέκυψαν από την τεχνική του devised theatre

 

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Όλγα Ποζέλη

Συνεργάτης Σκηνοθέτης: Τάσος Καρακύκλας

Σκηνικός χώρος: Κωστής Δάβαρης

Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Κίνηση: Κατερίνα Σκιαδά

Παίζουν:

Καλλιρρόη Μυριαγκού

Σοφία Λιάκου

Όλγα Ποζέλη

Κωσταντής Μιζάρας

Βασίλης Καζής

Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Βασιλάκη

Επικοινωνία: Τζίνα Φουντουλάκη

Παραγωγή: Ομάδα Θεάτρου ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

www.noitigrammi.gr

Ο χώρος 1927 art space δεν διαθέτει ασανσέρ

Η ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ανήκει στο δίκτυο ATHENS CULTURE NET

 

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την θεατρική περίοδο 2021-22.

Εισιτήρια: 15€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό, ατέλειες ηθοποιών, άνεργοι)

Εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της performance – τρεις θεατές με έναν ηθοποιό σε κάθε δωμάτιο – είναι απαραίτητη η κράτηση εισιτηρίων στο Viva.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ.

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε εδώ και την συνέντευξη της Όλγας Ποζέλη, στο θεατρο.gr με αφορμή την παράσταση Confess/Εξομολογηθείτε στο 1927 art space.

 

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.