Η "ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΣ

Η "ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΣ

Το ανατρεπτικό έργο «Κλειδαρότρυπα» της Μαρίτας Κωστοπούλου έρχεται στο Θέατρο Δρόμος για να συνεπάρει όποιον τολμήσει να κοιτάξει μέσα της.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Σχεδόν εγκλωβισμένοι βρίσκονται οι ήρωες στο σαλόνι ενός σπιτιού όπου «τα χρόνια περνάνε, ο καιρός αλλάζει μα το ρολόι μένει πάντα το ίδιο». Μία απώλεια έχει γονιμοποιήσει τη φαντασία και έχει πυροδοτήσει συγκρούσεις στην οικογένεια διότι ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για όσα συμβαίνουν.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η Ιόλη, όπου μονάχη υπερασπίζεται έναν έρωτα επικίνδυνο, μη αποδεκτό. Ώσπου ένας άλλος άντρας εμφανίζεται και της προσφέρει ασφάλεια. Ταυτόχρονα, ο δείκτης του ρολογιού τρέχει, αλλάζουν όσα θα ήθελε να παραμείνουν ίδια. Έτσι, φτάνει και για εκείνη η στιγμή όπου καλείται να δώσει την αναπόφευκτη μάχη. Η Ιόλη είτε θα αγωνιστεί ώστε να διατηρήσει το όνομα της, μένοντας πιστή σε όσα πρεσβεύει, είτε συμβιβαζόμενη θα το θυσιάσει, προκειμένου να γίνει όσα τη θέλουν «οι όλοι».

 

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Είναι απαγορευμένο να κατασκοπεύεις από μια «Κλειδαρότρυπα». Όμως ποιος να αρνηθεί ότι πέρασε ολάκερη τη ζωή του έτσι; Συνεχώς να αντικρίζει έναν υπερχειλισμένο από αλήθειες και ιδέες κόσμο, τοποθετημένος σε μια περιορισμένη οπτική γωνία.

Έτσι και το έργο προσκαλεί τον θεατή να βιώσει όσα συμβαίνουν πίσω από την πόρτα ενός σπιτιού. Όμως κάθε φορά που εκείνος βολεύεται στην πραγματικότητα που του προσφέρεται, το έργο αλλάζει την οπτική και έτσι όλα ανατρέπονται !

Διότι, σε εκείνο το σπίτι η Μνήμη και η Ανάγκη συνδημιούργησαν μορφές ανθρώπινες. Και παρότι αυτές τρέφονται, ξεδιψούν, αγγίζονται και ερωτεύονται, ο θεατής καλείται να ανακαλύψει ποια ύπαρξη είναι αληθινή από όσες προσπαθούν τόσο απελπισμένα να επιβιώσουν.

Η «Κλειδαρότρυπα» ταράζει τις θεμελιωμένες αντιλήψεις καθώς οι ήρωες της, σε μια διελκυστίνδα δραματικού περιεχομένου και κωμικής μορφής, κοιτάζουν το γίγνεσθαι χρησιμοποιώντας ένα ραγισμένο κάτοπτρο. Εκεί αντηχεί η απεγνωσμένη φωνή της γυναίκας που προσμένει τον εραστή της, του παιδιού που ψάχνει τη μητέρα, καθώς και της ψυχή που ορθώνεται αναζητώντας την καταγωγή της.

Το έργο είναι μια υπενθύμιση στο σύγχρονο άνθρωπο, οποίος περιφέρεται υπερφορτωμένος από γνώμες, αντιλήψεις και κοινωνικά πρότυπα ότι όλα αυτά που κουβαλάει δεν είναι δικά του. Και έχει την επιλογή είτε να πορεύεται στη ζωή του ως γέννημα των άλλων, είτε ως δημιούργημα του δικού του εαυτού.

Ωστόσο, προκειμένου να ξεχωρίσει το αληθινό από το κίβδηλο θα πρέπει να αμφισβητήσει τα πάντα. «Οι ιδέες είναι για να πεθαίνουν»,έτσι οι επίπλαστες καταρρέουν στη λήθη ενώ οι αθάνατες επιστρέφουν δυνατότερες.

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική Είσοδος: €15
Μειωμένο: €12, (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+)
Ομαδικό: (10+εισιτήρια) €13
Ατέλεια ΣΕΗ, ΕΕΣ: €7 κατόπιν διαθεσιμότητας και επικοινωνίας με το θέατρο

Εισιτήρια μέσω του viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου ΔΡΟΜΟΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VIVA: https://www.viva.gr/tickets/theater/kleidarotrypa/

 

Διάρκεια: 90min (Χωρίς Διάλειμμα)
Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή στις 21:15
Από Παρασκευή 3 Μαρτίου για 6 Παραστάσεις
Θέατρο Δρόμος, Αγίου Μελετίου 25 – Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 8818906

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας-Σκηνοθεσία-Σχεδιασμός Φωτισμού: Μαρίτα Κωστοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στεφανία Δασκαλόσογλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαύρα Καραφύλη
Υπεύθυνος διανομής ρόλων: Κλειώ Καμπόλη

Σκηνοθεσία trailer: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Post Production & Editing: Μανώλης Πετρής
Παίζουν (αλφαβητικα): Χρυσούλα Καραπιπέρη, Γιάννης Κουκουβίνος, Μαρίτα Κωστοπούλου, Ελένη Ορνεράκη, Θωμάς Παπαδάκης, Χρήστος Παρδάλης

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ TEASER:
https://www.youtube.com/watch?v=W_InXBFUMj0

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.